Sivut

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kurkistus ulos


Tänään oli niin aurikoinen ja keväisen lämmin päivä, että houkuteltiin kanoja ulos. Hangelle meno ei oikein kiinnostanut. Ripottelin kulkusillalle kauroja, mutta ei auttanut, olisi kai pitänyt olla jotakin parempaa! Ihana johtajakana Viuhka tutkaili kauimmin maisemia ja kuunteli Malmin lentokentälle pörisevää pienkonetta yläpuolellaan. Kanojen kulkuaukkona toimii kätevästi ikkunan tuuletusluukku.

  

Tässä samainen kulkuaukko sisäpuolelta. Laitettiin auton kumimattoa kulkusillalle, kun yksi kanoista oli tosi arka kulkemaan muuten. Nyt on hyvä pito. Toinen kulkusilta onkin jäänyt ihan käyttämättä, ehkä se on liian jyrkkä ja siihen pitäisi lisätä poikkipuita.

maanantai 11. helmikuuta 2013

Taavetti taitaa olla kana




Näyttää vahvasti siltä, että Taavetti onkin kana. Ja sehän on vain mukavaa, keväällä se alkaakin jo munia. Uusi nimi voisi olla kuitenkin hyvä. Kuka nyt haluaisi syödä Taavetin munia!


Sellainen muutos kanalassa on tapahtunut, että Maija (ruskea kana edessä) sai lähteä uuteen kotiin Sipooseen. Karsin sen parvesta sen vuoksi, että se jahtasi pientä tipua jatkuvasti ja tällainen luonteenpiirre ei oikein sovi, kun jatkossakin tulee syntymään uusia tipuja. Maija meni parveen, missä on tomeria kanoja, jotka eivät salli tipujaan kiusattavan. Kohta siellä kuoriutuu tipuja ja silloin kuulemma muut istuvat orrella karussa, kun tämä emo kävelyttää tipujaan. Ehkä Maija oppii jotakin!

Tämä kuva on täältä kaupungista viime syksynä. Siinä vähän näkyy ulkotarhan rakennetta ja lahon kuusen kanto, mikä jäi kivaksi yksityiskohdaksi, kun puu kaadettiin.