Sivut

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Metsäretki


Kanoilla on melko pieni alue, missä yleensä haluavat viettää aikaa. Tässä muutama kuva siitä, kun keksivät tehdä pienen kierroksen mökkipolkuja pitkin. Pyrstöt ovat pystyssä, mistä huomaa että on vähän jännää.


Kalliollakaan ei ole tänä kesänä vielä käyty.


Peräkanaa


Kaikkea pitää maistella


Ryyni menisi ihan metsäkanasta


Matka jatkuu


Nyt on salaattipenkki vaarassa (kuvaajalle tuli muita hommia)!

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Äffät eli Fasu ja Friidu


Meille tuli keväällä kaksi kanatipua. Kesti jonkin aikaa niiden saada aikuisten kanojen hyväksyntä, mutta nyt muilla ei tunnu olevan mitään näitä vastaan. Ne kuitenkin ovat edelleen hieman eri porukkaa kahdestaan, vaikka muiden mukana pääasiassa liikkuvatkin. Ohessa kuvasarja neidoista, joiden nokka näyttää aina samaan suuntaan!









maanantai 24. kesäkuuta 2013

Turha virkainto pois


Omenapuiden juurilla on pehmeää multaa ja sitäkös on pitänyt kaivaa ja kaivaa...


Ja vartija katsoo eteen...

...ja taakse.


Suraavana päivänä kaivuuhommat jatkuvat, mutta turha virkainto on hiipunut.


Ja iltapäivällä oli tämän näköisenä ruusupuskan takana ja kanat kaivelivat vieressä!

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kanat ja koira yhdessä


Milou-koiramme oli tänä juhannuksena ensimmäistä kertaa yhtä aikaa vapaana kanojen kanssa ja tämä kuva on sinä iltana otettu. Yli vuoden ajan ovat nähneet toisiaan verkon läpi, mutta nyt verkkoa ei ole. Terrierikin siis oppii olemaan kanojen kanssa! Vuosi sitten en olisi uskonut, sillä niin innokas Milou oli kanojen perään. Nyt ovat olleet kolme päivää yhdessä ja hyvin on mennyt.

Kesäkanala


Kesäkanalan takaseinä aukeaa lähes kokonaan, mikä helpottaa hoitoa. Tänä kesänä kanat jo munivat, joten lisäsimme ikkunan alle tason, jonka alla on sopivan hämyistä munintaan. Hieman mietitytti, valitsevatko kanat jonkun muun munintapaikan, esimerkiksi luontoon pusikkoon tai varaston alle. Laitoin munintapaikkaan heinää, kuten on kotona talvikanalassakin.


Ja sieltähän ne kesämunat löytyivät oikeasta paikasta! Määrästä päätellen jokainen kana oli muninut oikeaan paikkaan.


Kanat munivat pääsääntöisesti aamupäivällä, joten emme päästä niitä vapauteen ennen puoltapäivää. Omaan ulkotarhaan pääsevät kyllä vapaasti tästä luukusta ympäri vuorokauden.


Yöksi kanat vaeltavat itsenäisesti pihamaalta seitsemän aikoihin illalla takaisin kanalaan ja nousevat orsille nukkumaan. 


lauantai 22. kesäkuuta 2013

Mökillä!

Kaupunkilaiset pääsivät vihdoin mökille. Pappa-kukko on täällä ensimmäistä kertaa, mutta suurin osa kanoista olivat täällä viime kesänä ja selvästi tunsivat paikat. Onko kanan muisti sittenkään lyhyt?

Kanat pysyvät oikeastaan koko ajan vapaana ollessaan tässä varaston ja mökin välisellä alueella.

Tänä kesänä mennäänkin kukon johtamana.

Ja kukon vartioimana.


Se kuuluisa kukon askel. Onko päivä nyt tämän verran lyhyempi? Ja noita kannuksia kannattaakin vihollisen varoa!
Ensikertalaisia mökillä ovat myös Fasu ja Friidu, keväällä syntyneet nuoret kanat. Näistä neitokaisista ja muistakin paljon lisää kuvia tulossa lähipäivinä.

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kanablogi jatkuu juhannuksena

Minä olen maalla kesälampaiden kanssa ja kanat ovat vielä kaupungissa, mutta tulevat jo ensi viikolla. Sitten  saadaan paljon uusia kanakuvia tänne!

Nähdään juhannuksen jälkeen!