Sivut

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kukonpoikia, ikä 7vkoa.


Kukonpojat päivälevolla. Vasemmalla oleva ruskea ja etummainen musta ovat vielä vapaana lähtemään uusiin koteihin. Alkuperätodistukset saa mukaan, käyvät siis MTT:n säilytysohjelmaan, Alhonkanta. Ihmisiin tottuneita! Tulevat kutsuttaessa ja syövät kädestä.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Luukut jo auki


Tänä vuonna kevät on todella aikaisessa, noin kuukauden kuulemma. Luukut ulos on ollut auki kanoilla jo jonkun aikaa päivisin. Isot kanat ovatkin ulkona pääasiassa ja nuorikot sisällä. Silloin pienillä on tilaa ja rauhaa touhuta pitkin poikin lattiaa. Muulloin aikuiset ajavat pienet sivummalle ja ne ovatkin vallanneet yhden munintapesän omaksi nuorisokerhotilakseen. Tai sitten menevät orrelle katselemaan isojen touhua.

Fasu tykkää katsella sekä sisään että ulos. Makoilee tässä ulosmenoaukon ulkopuolisella kulkusillalla. Fasu on iso, lempeä ja ihmisille kesy. Samaan aikaan tuli meille Friidu, joka on aivan toisenlainen. Se on äänekäs ja tempperamenttinen, eikä niin kesy ollenkaan. Se aloittaa usein kovan kaakatuksen mistä lie syystä ja kukko lähtee mukaan. Sitä sitten kestää jonkun aikaa. Onneksi muut kanat yleensä viittaavat kintaalla näiden duettoon, mutta ei aina. Eilen kun harakka raakkui puun latvassa, niin kaakatus oli aikamoinen!

Kaikki kananuorikot varattu


Kaikki pikku kanaset varattiin heti. Tässä kotiin jäävät Almiina ja Helmiina (reunoilla) ja keskellä oleva neito lähtee uuteen kivaan kotiin.

Kukkoja on hyvin monen värisiä, kauniita! kannattaa kysellä. Sopivat siis maatiaiskanan säilytysohjelmaan.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Myytävänä kananuorikoita ja kukko




Myytävänä puhtaita alhon kannan kananuorikoita ja niille erisukuinen kukko. Käyvät suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelmaan ja saavat mukaan alkuperäistodistuken. Kanoissa ruskean eri sävyjä, myös hyvin vaaleita tai pilkullisia. Kuvan suloinen kana yksi myytävistä. Parvi voi olla kooltaan ostajan tarpeen mukaan 1-6 kanaa ja kukko.


Parveen tarjolla todella kaunis ja hieman harvinaisemman värinen kukko, kuvassa etualalla. Luovutus ensi viikolla, jolloin täyttää kuusi viikkoa.




Myös musta kukko oikealla sopisi sukunsa puolesta parveen kukoksi.

torstai 6. maaliskuuta 2014

Viisiviikkoiset tirpat


Edellisessä päivityksessä olevat Friidun tiput ovat nyt tässä, viisi viikkoa ikää. Valtavalla vauhdilla etenee tuo tipujen kehitys tässä alkuvaiheessa, aina pitää hämmästellä samaa asiaa! Niistä tuli kolme kanaa ja kolme kukkoa. Kanat ovat hauskasti kaikki eri värisiä. Kanat siis kaksi oikealla olevaa ja vasemmalta kolmas. Emo on jo vieroittanut ne, ajelee niitä pois jaloistaan pyörimästä. Nopeasti on äitiys ohi kanalla.